Депутатите ще работят извънредно и днес. Те ще обсъждат бюджетите на здравната каса и държавното обществено осигуряване за догодина. 

С 80 млн. лв. по-малко от първоначално заложените ще бъдат парите на касата, те ще са 3,155 млрд. лева. Според Лекарския съюз средствата няма да са достатъчни и още в средата на 2015-а ще се наложи актуализация на бюджета. Допълнително щели да са необходими между 100 млн. и 150 млн. лева.  

Бюджетът на общественото осигуряване пък предвижда запазване на досегашните вноски и съотношенията, в които се изплащат от работодателите, работниците и държавата. Минималните осигурителни прагове ще нараснат с 4,4%, като най-ниският осигурителен доход става с 20 лв. по-висок -  360 лв., а най-високият  - с 200 лв. по-висок, като от 2400 лева ще нарасне на 2600 лв.

Пенсиите ще бъдат осъвременени от 1 юли с 1,8%, като минималната ще стане 157,44 лв., а максималната - 910 лв.  

Очаква се депутатите да спорят и за неуточнените промени при пенсионирането. Възрастта и стажът за пенсиониране догодина би трябвало да нараснат с 4 месеца. Обсъждат се обаче и други варианти - увеличаване на възрастта и стажа с 2 месеца или увеличаване само на стажа, но не и на възрастта.