Кристиано Роналдо реагира с пост в социалните мрежи на спекулациите в медиите, които в последните дни го пращат поне в три клуба: "Реал" (Мадрид), "Манчестър Сити" и дори "Пари Сен Жермен", който наскоро взе Лео Меси.

Позицията на №7 явно идва като опровержение на всички тях, макар че никъде в текста Роналдо да не заявява твърдо, че остава в "Ювентус". Той не споменава по име италианския клуб. От всички свързвани с него грандове прави това само за бившия си "Реал".

"Всеки, който ме познава е наясно, че съм фокусиран в моята работа, започва Роналдо. - По-малко приказки, повече действия - това е водещо мото от началото на моята кариера. Въпреки това предвид всичко, което се изговори и изписа напоследък, съм длъжен за заявя моята позициия."

"Колкото е проява на неуважение към мен като човек и играч, фриволният начин на представяне на бъдещето ми е още по-неуважителен към клубовете, замесени в слуховете, също така към техните играчи и щабове", продължава голмайсторът.

Нататък той отбелязва, че историята му с "Реал" (Мадрид) вече е написана - с думи, числа и трофеи, които са в музея. Специално се спира на това, че ще остане в сърцата на истинските фенове на "белите", а и те в неговото. 

Кристиано недоволства, че е свързван и с други клубове от различни лиги, без обаче да има истина в публикациите.

"Нарушавам мълчанието си, за да заявя, че няма да позволя на хората да продължават да се заиграват с името ми. Оставам концентриран в моята кариера и работа, отдаден и подготвен за всички предизвикателства, които ми предстоят. А всичко останало? Всичко останало са само приказки", завърша Роналдо.