Григор Димитров отпадна на осминафинал на турнира от Мастърс 1000 в Синсинати. Той отстъпи пред световния №2 и лидер в схемата Даниил Медведев (Русия) - 3:6, 3:6..

Равностоен донякъде бе първият сет, във втория Григор изпитваше трудности. Той не съумя да извади руснака от комфортната му зона - с дълги разигравания.

Медведев е в отлична форма преди US Open, в отсъствието на Новак Джокович е фаворит №1 за титлата в Синсинати. В неделя спечели Мастърса в Торонто.

Григор успяваше да затрудни опонента си в началото на двубоя - в първите три от четири негови сервис гейма стигаше до точки за пробив, ала сервисът вадеше опонента му.

И Медведев проби първи - за 3:1. Тук Димитров показа характер. Той върна "жеста" моментално, а още по-впечатляващ бе начинът, по който това стана - след дълго разиграване с над 30 удара, завършено с бекхенд по правата - 2:3.

Последва обаче нов брейк за Медведев, възползвал се от доста колебливия сервис на Гришо днес. Беше бавен, а Димитров направи и много двойни грешки.

Нататък първата ракета на Русия не изпусна инициативата и грабна сета, като българинът взе минимума - един гейм на своя начален удар.

Във втория сет бившият №3 в света започна все по-трудно да печели геймовете си - най-вече заради сервиса, който често бе в услуга на фаворита. Все пак до 3:3 най-добрият ни тенисист успяваше да се държи в сблъсъка.

Медведев проби за 4:3 след една от зачестилите непредизвикани грешки на Димитров и нататък имаше прав път към победата. Красноречиво и неприятно дойде последната точка - с двойна грешка на Григор Димитров.