Кристиано Роналдо отново е футболист на "Манчестър Юнайтед". По обяд "Манчестър Сити" бе единственият кандидат за подписа на португалеца, но само за няколко часа бе договорен трансфера на "звездата" от "Ювентус" в местния съперник на "шумните граждани".

Роналдо защитаваше цветовете на "червените дяволи" от 2003 до 2009 г. Това бе един от най-успешните периоди в историята на отбора, наред с трите шампионата, португалецът спечели и Шампионската лига.

"Манчестър Юнайтед е щастлив да потвърди, че клубът постигна споразумение с Ювентус за трансфера на Кристиано Роналдо, като предстоят споразумение за лични условия, издаване на виза и преминаване на медицински прегледи. Кристиано, петкратен носител на “Златната топка”, досега е спечелил над 30 големи трофея в кариерата си, включително пет титли от Шампионската лига и четири от Световното клубно първенство, седем титли на Англия, Испания и Италия, както и Европейското първенство с родната си Португалия. В първия си престой в Манчестър Юнайтед той отбеляза 118 гола в 292 мача. Всички в клуба гледат напред към приветстването на Кристиано в Манчестър", се казва в официалното изявление на клубния сайт. 

Договорът е за две години, като Роналдо ще получава по 480 000 паунда на седмица.

Доста добра оферта за футболист на 36-годишна възраст.