Кирил Петков и Асен Василев сами дойдоха при нас, но Петков имаше ултимативно поведение и не се договорихме. 

Питах Христо Иванов къде вижда дългата ръка на ДПС. Той каза, че няма доказателства, но имал такова чувство.

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. 

Това бяха част от акцентите в интервюто на Слави Трифонов пред БНТ. То бе излъчено след "По света и у нас" тази вечер, а журналистът Бойко Василев и Слави Трифонов обясниха, че то е било уговаряно отдавна, лидерът на ИТН е приел за днес и е направено в 16:00 часа този следобед на запис. Трифонов решил да даде интервю на Василев, защото се познавали отдавна, а той бил особено впечатлен от знанията му относно Македония.

ИТН няма да влиза в тройна коалиция

"Няма да подкрепим мандата на БСП. Възпитанието изисква да се отиде на среща. Но причината да не ги подкрепим е, че имаме много големи политически различия. БСП е лява формация, партия на статуквото, не ни подкрепи за правителство. Това с подкрепата е като в любовта: и ти подкрепяш, и те те подкрепят. Ако само ти подкрепяш,а теб не те подкрепят - нещо не е наред. БСП и ИТН сами не могат да направят правителство. Ако ни подкрепи ДПС, ще правим нова тройна коалиция ли? Това е абсурдно! Христо Иванов и ГЕРБ казаха, че няма да подкрепят.", заяви Слави Трифонов.

Според него изборите трябва да са 2 в 1 - парламентарни и президентски (първи тур), тъй като логиката изисквала това.

Миризмата на власт променяла хората

След като ИТН не успя два пъти да състави кабинет в рамките на демократична процедура, Слави Трифонов прехвърли тази задача на следващия парламент. 

"Следващият парламент трябва да прояви максимална мъдрост и морал и да избере правителство. Надявам се избраните в следващия парламент да намерят решение на всяка цена", каза Слави Трифонов.  

Хората се променят, когато усетят миризмата на власт. Българските политици не са адекватни на желанията и потребностите на суверена, добави лидерът на ИТН. 

Камерата на БНТ показа на няколко пъти, че Слави Трифонов дава интервю на бос крак.

 

Кирил Петков поставял ултиматуми на Слави и затова не влязъл в негов проектокабинет

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев сами дошли при ИТН, за да преговарят за участието си в тяхно правителство, а не били поканени, заяви още по БНТ Слави Трифонов. 

"Те дойдоха и казаха, че искат да останат, ако е възможно в следващото правителство. Дойдоха при един от моите колеги, който ме информира веднага, и аз казах, че смятам, че те трябва да бъдат част от следващото правителство. Става дума за Асен Василев и Кирил Петков. Аз поканих след това Петков да говорим. Той каза, че Асен Василев трябва да бъде министър на финансите. Аз казах, че ние ще определим министъра на финансите, а Василев може да бъде министър на европейските пари. И започнаха разговори с Асен Василев и Кирил Петков. Казах също, че министърът на образованието ще бъде част от кабинета. И Кирил Петков започна да има ултимативно поведение, започна да казва "или, или". Аз не съм привърженик на такова поведение и затова не се договорихме", разказа лидерът на ИТН. 

За двойното гражданство на Кирил Петков политикът и бивш тв водещ каза: правилно е да няма значение двойното гражданство, за да станеш министър, но докато има закон, не може да се нарушава.

Трифонов не се бил виждал с ДПС. Никой не стоял зад ИТН освен неговите гласоподаватели

"Христо Иванов каза, че няма да подкрепи правителство на ИТН. Къде видяха дългия пръст на ДПС? Не съм се виждал с ДПС. Срещи с ДПС може да е имало в рамките на парламента. Никой не стои зад ИТН освен неговите гласоподаватели. Аз съм гарант. Попитах Христо Иванов: виждаш ли някъде дългата ръка на ДПС? Той каза, че нямал доказателства, но имал такова чувство", разказа Слави Трифонов. 

Трифонов попитал Мая Манолова в очите дали ще подкрепи ИТН и тя казала "не", като шоуменът не можал да разбере защо.

Той обаче бил изненадан, че "съратничката й Татяна Дончева" е казала по БТВ, че ИТН имат общо с Маджо - "това са неща, които удовлетворяват намеренията на политически и икономически субекти да няма правителство на ИТН". Това не е вярно, натърти Слави Трифонов.

Еврото веднага, на главния прокурор да се наложи ограничение 

Слави Трифонов се изказа и за редица други актуални теми. 

По отношение на съдебната реформа: "Да бъде наложено ограничение върху главния прокурор. За да си отиде той, трябва работещ парламент."

"Веднага да се приеме еврото."

Никаква смяна на българската позиция по отношение на Република Северна Македония.