Смъртта на един от пребиваващите в старчески дом в град Оберхаузен (Северен Рейн-Вестфалия) не е свързана с реваксинацията срещу коронавирус, уверяват в редакцията на регионалния вестник Das Rheinische Post.


„Мъжът, който за съжаление почина, страда от неизлечима болест и преди това не е бил ваксиниран“, цитира вестникът представителите на града.

По-рано беше съобщено, че девет от 90 души в старчески дом в Оберхаузен са имали сериозни здравословни проблеми след реваксинация срещу коронавирус - главно сърдечно-съдови заболявания, дихателни и неврологични разстройства, пише агенция "Фокус".

На 1 септември те получили втора ваксина с препарата на американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech.

Три дни след реваксинацията трима души бяха откарани в реанимация, един от тях почина, но както се оказа по-късно, по друга причина. Състоянието на другите двама се стабилизира, в момента те вече не са в интензивно отделение.

В същото време беше изяснено, че и двамата пациенти страдат от придружаващи заболявания. Дали хоспитализацията им е свързана с подсилващата ваксинация предстои да бъде изяснено.