ЦСКА-София замина за Рим за мача с "Рома" от Лигата на конференциите само с 15 полеви играчи и двама вратари. Това означава, че "червените" са само с шест резерви за първия си двубой от новия турнир на УЕФА - той е с начален час 22:00 на ст. "Олимпико".

През миналата година ЦСКА-София направи 0:0 срещу "вълците", а след това ги победи в София с 3:1.

Заради наказания липсват Жорди Кайседо (червен картон срещу "Виктория" Пилзен) и Иван Турицов (натрупани жълти). Контузени пък са Амос Юга и Жеферсон, което отваря пробойни в средата на терена. Към тях се присъединяват оперираните Мено Кох, Тибо Вион и Бисмарк Чарлз.

Двама поне се завръщат - Брадли Мазику и Федерико Варела, който вече игра в първенството.

На летище "София" Стойчо Младенов изрази надежда, че тимът му може да вземе нещо на "Олимпико", независимо от името на противника и на неговия треньор - Жозе Моуриньо. И въпреки многото липсващи.

"Защо да не вземем нещо?, отговори той на въпрос с въпрос. - Ако отиваме като обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Ако постигнем добър резултат, цяла Европа ще говори за ЦСКА. Не е само въпрос на резултат, а и на престиж. Знаем философията на Моуриньо, той е най-добрият треньор в света. В топ 10 на Европа първи е той. Това говори достатъчно за класата на отбора му. Те имат много равностойни играчи."

Младенов разчита на това, че има настроение в редиците на "червените" и че тимът му ще покаже лицето от мача с "Виктория", а не това от срещата със "Славия" миналия уикенд. Тогава с човек повече изпусна аванс от 1:0 в края на срещата на ст. "Българска армия".