Очаква се повишаване на речните нива заради валежи от дъжд и сняг и високата почвена влага. За това предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Река Тунджа остава в зоната на червения код, нивото ѝ е най-високо от 50 години насам. Река Марица започва постепенно да се оттича, но ситуацията остава критична. Според данните на НИМХ по-голямата част от реките в страната са с отток над праговете за високи води през изминалото денонощие.

Продължава да е наводнен участък от пътя между град Елхово и село Трънково. Има обходен маршрут от Елхово през село Коневец към село Трънково и обратно. Под постоянно наблюдение е пътят Елхово - село Изгрев, където на места водата достига пътното платно. Пътят все още не е затворен, но има готовност при необходимост това да се направи.

Намалява притокът на яз. "Копринка" и няма опасност от преливането му. Количеството от водоема, което се изпуска, е 120 куб.м. в секунда – в канала на ВЕЦ-а и в река Тунджа.

Спада нивото на язовир "Тича" - на всеки четири часа с по един сантиметър. Към 08:00 ч. тази сутрин нивото е 326,600 млн. куб. метра вода, като той продължава да прелива, но вече с 69,2 кубика в секунда, за разлика от вчерашния ден, когато количеството вода, преминаващо през преливника бе почти 80 кубика в секунда.Всички останали микроязовири в Шуменско са спрели да преливат, нивата на реките също не създават проблеми.