Собственикът на една от най-големите фирми за дограма в България - Андон Тушев, става почетен консул на Черна гора. Съгласие за това даде днес правителството на редовното си заседание. 

Седалището на почетния консул на Черна гора е град Пловдив, а консулският окръг обхваща територията на областите Пловдив, Габрово, Бургас, Варна, Хасково, Ямбол и Русе. 

Тушев основава фирмата си през 1998 г. като една от първите, които предлагат ПВЦ и алуминиева дограма за сгради. Днес компанията има собствена производствена база, но е и представител на няколко световни марки за дограма. 

"Политическият диалог между България и Черна гора се развива все по-интензивно през последните години, което създава предпоставки за активизиране на двустранните икономически отношения, както и тези в сферата на културата. Откриването на почетното консулство допълнително ще стимулира развитието на двустранното сътрудничество в тези области”, пише МВнР в мотивите си към решението. 

Интересен факт е, че брат на бъдещия почетен консул е журналистът Радослав Тушев, който бе дълги години продуцент на предаването “Биг Брадър”. Той беше и гласът на Големия брат в шоуто.