Разговорите между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" би трябвало да започнат другата седмица и се очаква да завършат с подписване на споразумение за принципи на общо управление. Това каза пред БНТ Асен Василев, един от лидерите на новата формация.

"Може да подпишем нещо, което да е как да съдействаме в парламента, основни насоки, които правителството би трябвало да следва", обясни Василев.

Между другото, същото заяви при посещение в Пловдив малко по-рано и Кирил Петков.

Според Василев това, че "Продължаваме промяната" подкрепя  Румен Радев, а "Демократична България" се очаква да издгине свой кандидат за президент не е проблем.

"Избирателите трябва да имат абсолютната свобода. Ние сме заявили, че вярваме, че подкрепяме г-н Румен Радев. Не виждам защо това да повлияе на това как България трябва да бъде управлявана", каза Василев.

Той повтори тезата, че е възможно съвместно управление и с ГЕРБ и ДПС, ако тези партии се откажат от корупционните практики и се съгласят на "прозрачност и нормалност".

"Водихме разговори с всички при актуализацията. В бюджетна комисия конструктивни идеи дойдоха от всички страни. Не вижам защо, ако има конструктивни идеи, да не може да се случи", каза Василев.

До две седмици предизборната програма на "Продължаваме промяната" ще бъде готова.

"Основните точки са ясни - да не се пипат данъците, но да се събират. Да се спрат всички течове", каза Василев.

И допълни, че така ще има ресурс за социалните системи.

По повод цената на електроенергията Василев заяви, че няма как правителсвото да я субсидира, защото това е сериозно нарушение на вътрешните правила на европейския пазар.

Василев припомни, че България е построила "Турски поток" за 3 млрд., но газовата връзка с Гърция все още не е готова. А през нея можем да получаваме газ от Азербайджан, който е с 50% по-евтин.

"Вкарахме нашата енергийна система в една перфектна буря напълно неподготвена", обобщи той.