Убийствена енергия, къртещ бас и... този така лудо пеещ Аксел.

Все пак отговорът е: не - Hard Skool едва ли ще остане с Paradise City, You Could Be Mine или Welcome to the Jungle в пантеона на безсмъртните "небалади" на Guns.

Възкръсналата банда на Аксел Роуз, Слаш, Дъф Маккаган и сие пусна ново парче, но всъщност това е първи официален студио запис на песента, която е от времената на Chinese Democracy (2008). Напомняме, че албумът тогава е без Слаш а със забележителтите китаристи Buckethead, Рон "Бъмбълфуут" Тал и Ричард Фортъс.

Идеята е била да излезе още през 2008 г., но това така и не се е случило, пише  zrockradio.bg.

В последните дни имаше слухове за ново парче на Guns, след като се появи информация, че бандата репетира нова песен за техния концерт в Wrigley Field, Чикаго. Hard Skool трябваше да е включена в сетлиста, но не бе изпълнена, поради хранително натравяне на фронтмена Аксел Роуз, допълва рокмедията.

Забавното е, че работното име на Hard Skool през цялото време е било Jackie Chan, но в крайна сметка е било променено.

Явно Слаш изобщо не се е шегувал миналата година, когато обяви, че групата ще представи нова музика през 2021 г. Логичният въпрос, който следва всички да си зададаем, е: можем ли да се надяваме на нещо повече до края на годината?

Иначе първата нова песен на групата тази година бе Absurd. Тя пък е преработена версия на непубликуваната песен Silkworms и излезе на 6 август – 3 дни, след като групата я представи на живо на концерт в Бостън.

Като се има предвид, че последното творчество на Guns е именно Chinese Democracy (2008), дали толкова чакане си е струвало... преценете сами.