След прекъсване от близо половин година днес търговска банка "Виктория" възобновява работата си с вложителите. 

От днес всички вложители в бившата "Креди агрикол България" ще имат достъп до парите си и ще могат да се разпоредят с тях както желаят. Банката има готовност да изплаща влоговете на всички клиенти, които пожелаят да изтеглят средствата си, а не само гарантираните влогове до 196 хил. лв.

Ликвидността е осигурена чрез продажба на част от кредитите на "Виктория" на две  други банки -  СЖ "Експресбанк"  и ЦКБ.

Дебитните карти, издадени от банката, ще бъдат активни като средствата, налични по тях, ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци. В офисите на банката ще се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

Средства на каса ще се изплащат до 2000 лева дневно - без предварителна заявка; над 2000 лева (1000 евро) 1500 щатски долара дневно - със заявка от два работни дни. Предварителна заявка няма да се изисква в случаите на теглене на депозити на датата на падежа.

Възстановяването на всички останали операции, съгласно предоставените потребителски права, ще се осъществи в най-кратък срок.

Дъщерната на КТБ банка „Виктория“ беше поставена под специален надзор на 22 юни. Междувременно КТБ загуби лиценза си, докато анализът на одиторите показа, че състоянието на "Виктория" е добро.