С 91 гласа за, 19 против, и 12 въздържали се Народното събрание днес избра Полина Карастоянова за председател на Комисията по културата и медиите. Депутатката от Патриотичния фронт заема мястото на Слави Бинев, който в понеделник подаде оставка, след остра обществена реакция и протест на творците и културните дейци.

Полина Карастоянова е зам-председател на парламентарната група на ПФ, бивша царистка, шеф на Борда по туризъм. Завършила е икономика в УНСС и има магистратура по масови комуникации от Нов Български Университет.Считана е за близка до Бинев, била е в ръководството на формацията му - ГОРД. Работила е като стюардеса, а името й беше спрягано като опция за министър на туризма.

Разнообразно гласуваха политическите сили. Само Патриотичният фронт и Реформаторският блок подкрепиха единодушно предложението. „Въздържал се“ гласуваха двама депутати от ГЕРБ, трима от АБВ, един от ДПС, трима от БСП. 11 от социалистите бяха против, всички петима депутати в залата от Атака - също. Двамата независими в залата гласуваха за и против. 

Най-разнопосочни бяха мненията в Български демократичен център - 6 гласа за, 2 против, 3-ма - въздържали се.