Партия „Политическо движение Социалдемократи“ се присъединява към „Продължаваме промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември. Това съобщиха от проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, "които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи". 

В коалицията вече има две партии - "Волт" и СЕК (Средна европейска класа).

„Политическо движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините и имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната.

През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда.

Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност, са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията, се казва още в съобщението", с което се обяснява изборът точно на тази партия за партньор.

 Създател на партията е Николай Камов. Преди това той беше народен представител от БСП в три парламента, след това с движението си става част от "Коалиция за България" и е избран още два пъти за депутат - през 2005 и 2009 г.

В момента председател на „Политическо движение Социалдемократи“ е Елена Нонева, а партията вече вече не е част от коалицията около БСП.