Младият български футболист Мартин Минчев направи силен мач при победата на "Спарта" (Прага) над "Рейнджърс" с 1:0 в Лига Европа. Той започна като титуляр и бе заменен от Вацлав Дърхал в 69-ата минута.

Докато беше на терена, 20-годишният кадър на "Черно море" създаде много проблеми на защитата на шотландския гранд. От негова акция се стигна до корнер, при който Ханшко отбеляза победния гол в 29-ата минута.

Особено през първото полувреме Минчев направи няколко акции към вратата с пробиви и удари, но не успя да се разпише. Заслугата за това е най-вече на вратаря Алън Макгрегър. Би Би Си определи Мартин за Играч на мача в репортажа на сайта си.

Варненецът получи похвали и от портала на УЕФА в проследяването на двубоя с текст на живо. И там на няколко пъти се отбелязват слаломите на Мартин в отбраната на "Рейнджърс".

Младежкият национал премина в "Спарта" през миналата година, като доскоро играеше предимно във втория отбор на един от най-големите чешки клубове. Треньор на отбора е Павел Върба, който имаше кратък престой начело на "Лудогорец".

Снощният мач ще се запомни и с отношението на местните запалянковци към една от звездите на "Рейнджърс" - Глен Камара. Той бе освиркван при всяко свое докосване на топката, а в 74-ата минута получи втори жълт и червен картон за нарушение. Реакцията на феновете е заради шумния скандал след осминафинала в Лига Европа през миналия сезон между "Рейнджърс" и "Славия" (Прага).

Двата тима почти се сбиха на реванша в Глазгоу, а шотландците се оплакаха от расизъм към Камара. Защитникът Ондрей Кудела бе признат за виновен от УЕФА и наказан тежко (10 мача), поради което пропусна Евро 2020. Тогава, почти безпрецедентно, всички запалянковци в Чехия, се обединиха срещу Камара и "Рейнджърс".

Шотландският шампион, най-вече чрез мениджъра си Стивън Джерард, и снощи твърдеше, че Глен Камара е обиждан за цвета на кожата си. "Спарта" отрича това.