Вчера цитирахме големия Брайън Джонсън от AC/DC, който си спомня времената, "когато рокендролът беше просто безгрижен, когато никой не мислеше за друго, освен да си прекара добре и да свири". 

Сега всичко това е отминало, а като че ли бизнесът е в повечко.

В този ред на мисли Rolling Stones пуснаха нечувана досега песен, озаглавена Troubles A’ Comin, която оригинално е била записана от групата в Париж през 1979. Парчето е симпатично, но - по скромната ни оценка - има защо да не е излизало 40 и кусур години... 

Песента е само една от редките находки, които ще са включени в диска Lost & Found, част от бокс сета (помните ли какво си говорихме за бизнеса?!) за юбилейното ново издание на Tattoo You (1981).

Албумът е ремастериран и разширен за специалното си издание по повод 40-та годишнина от излизането си и ще е на пазара на 22 октомври.

Отделна любопитка е, че навремето самият Tattoo You излиза - нещо като сбирток от сесии от 1970-те, концертни парчета и пр. Неговото събиране и издаване се дължи повече на продуцентско "копаене", труд и... дипломация, отколкото на групата, която по това време не е в най-добри отношения помежду си.

В два от записите дори свири предишният китарист Мик Тейлър, участие имат още клавиристът Ники Хопкинс, Били Престън и Йън Стюард.

Неотдавна Metallica буквално пометоха касациите, без да напишат нито един нов тон - като преиздадоха в луксозен вариант, с много кавъри и истинска топзвездна селекция "Черния" албум от 1991 г. 

Да видим сега какво ще се получи при динозаврите на бизнеса Rolling Stones.