Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, който беше уволнен от системата на вътрешните работи заради насилието над протестиращите през 2020 г., е назначен за шеф на Столичния инспекторат, съобщи във фейсбук общинският съветник от ДБ Симеон Ставрев.

"Назначението се прави от кмета на София - в случая от Фандъкова. Днес се обадих в СО, откъдето ми потвъдиха за новия пост на Ивайло Иванов. Не знам как Фандъкова си позволява да назначи подобни лица където и да е, още повече за директор на важна институция като Инспектората. За мен това е върховна наглост”, пише Симеон Ставрев.

Че има вероятност в Столичната община да бъдат назначени бивши кадри от управлението на Бойко Борисов сигнализира по-рано сутринта и Методи Лалов.

"Миналата седмица видях Младен Маринов и други милиционери да се въртят из коридорите на Столичната община.
Да видим колко и кои ще назначи Йорданка Фандъкова на общинска работа", написа Методи Лалов във фейсбук.

На 14 май т.г. главният секретар на МВР Ивайло Иванов бе освободен от поста си. Това стана след искане на служебния кабинет президентът Румен Радев да издаде указ за освобождаването му.

През септември 2020 г. Ивайло Иванов влезе в конфликт с Румен Радев, който беше привикал шефовете на МВР и службите, за да дадат обяснение за полицейското насилие над граждани и журналисти по време на летните протести. Тогава Радев попита защо е извършено "брутално насилие върху граждани и побой на журналисти", а Иванов отвърна: "Аз бих попитал защо протестиращите употребиха брутална сила върху полицаите".