"Очаквам кампания на идеи, а не на компромати".

С тези думи президентът Румен Радев на практика се измъкна днес от журналистически въпрос кой от останалите кандидати за президентския пост вижда като свой основен опонент.

"Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани", доразви изложението си той.

На въпрос относно собствения му вдигнат юмрук от времето на протестите срещу кабинета "Борисов" и какво позитивно послание е това, Радев отвърна:

"Този юмрук обединява българите около ценности - вяра, че заедно можем да вземем решение".

Той коментира и изнесената днес от журналиста Атанас Чобанов за ТВ+ информация, че името на Делян Пеевски е в "Панама пейпърс" така: "Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън отколкото в България". Това не говорело добре за нашите разследващи оргни.