Франция е на финал в Лигата на нациите след победа с 3:2 над Белгия в един от мачовете на годината. "Петлите" губеха с 0:2 след повече от час, но стигнаха до обрат със страхотна игра.

В неделя Франция и Испания (спечели с 2:1 срещу Италия) ще спорят за отличието на "Сан Сиро" в Милано. Има мач за 3-4 място.

Двата отбора предложиха зрелище, като още от първите минути започнаха да се атакуват. "Червените дяволи" нанесоха бърз двоен удар в края на полувремето.

В 37-ата Яник Ферейра-Караско откри - 1:0. След още две минути Ромелу Лукаку се освободи в наказателното поле и от малък ъгъл удвои. Сигналът на съдията за край на полувремето спаси Франция от трето попадение.

Не се виждаше как "петлите" могат да отвърнат. След почивката обаче тимът на Дидие Дешан установи натиск и показа, че не се е предал. Антоан Гризман пропусна по чудо, а съотборниците му създадоха още възможности.

В 63-тата Карим Бензема намали с майсторско изпълнение, след като пое топката с гръб към вратата. Веднага от центъра можеше да стане 2:2. В тези минути белгийците не знаеха къде се намират.

В 68-ата се стигна до разглеждане на ВАР заради контакт между Юри Тилеманс и Гризман в наказателното поле. Решението бе за дузпа, реализирана от Килиан Мбапе - 2:2.

Белгия се посъвзе и отново започна да атакува, мачът пак стана двуостър. В 86-ата минута Ромелу Лукаку отбеляза гол, отменен с ВАР заради засада.

И победата отиде в другата посока - в добавеното време Тео Ернандес донесе триумф на "сините". С огромна заслуга за обрата е критикуваният по време Евро 2020 Килиан Мбапе.