Столичната полиция разследва тежък инцидент с група от 20-ина роми, нападнали градски автобус. Към 22 ч снощи тумбата се качила в рейса по линия 310 от спирка "Орион". Според очевидци, цитирани от "Форум нюз",  ромите започнали да блъскат пътуващите, без да подбират жени и деца. Те имали навик редовно да безчинстват безнаказано по това време в тази линия на градския транспорт.

Направили им забележка две момчета - на 21 и 24 г., след което се стигнало до масов побой.

Беше жестоко. Завлякоха момчетата на колелото на рейса, събориха едното на пода и започнаха да скачат по главата и тялото му. Катереха се по дръжките и скачаха отгоре му”, казват очевидците пред агенцията.

Според официалното съобщение на МВР е пострадал и непълнолетен младеж, който опитал да помогне на двамата. Добрата новина е, че най-сериозно пострадалото момче е освободено за домашно лечение, те. . - състоянието му не е много тежко, казаха пред Клуб Z от пресцентъра на МВР.

В близкото 9-о РПУ са отведени 16 души. По-голяма част от тях обаче са непълнолетни, които почти сигурно означава, че няма да им се случи нищо.

Работата за установяване съпричастността им продължава. Уведомена е Софийската районна прокуратура.