Страхотни сблъсъци с обрати, много голове и убедителни победи предложиха мачовете в четири от групите на Шампионската лига - A, B, C и D.

"Пари Сен Жермен" си създаде сериозни проблеми срещу "РБ Лайпциг" - както в почти всеки двубой от началото на сезона. Килиан Мбапе даде ранен аванс на домакините, но германският тим стигна до обрат с попадения на Андре Силва и Норди Мукиеле (второто бе в 57-ата).

Десет минути по-късно Лео Меси изравни, а в 74-ата фиксира и втория обрат в срещата от гр. А - 3:2 от дузпа. Германският отбор гонеше поне точката до края, но без успех.

В другата среща от карето "Манчестър Сити" разгроми "Брюж" с 5:1 като гост.

ПСЖ води със 7 т., "Сити" има 6, "Брюж" е с 4, а "Лайпциг" все още е без актив.

Другото голямо шоу на вечерта бе в Мадрид, където "Атлетико" и "Ливърпул" направиха битка, спечелена от английския гранд - 3:2. "Червените" набързо поведоха с голове на Джеймс Милнър и Наби Кейта. В 34-ата минута резултатът вече бе 2:2 - завърналият се Антоан Гризман даде импулс на "дюшекчиите".

В 52-ата мин обаче френският национал получи червен картон за опасна игра и "Ливърпул" се оказа с числено предимство. В 78-ата Мохамед Салах реализира от дузпа. ВАР се намеси в 81-ата, когато реферът отсъди наказателен удар и за "Атлетико". Той бе отменен след разглеждане на видеоповторение.

Така "Ливърпул" си върна заради отпадането в осминафинал в началото на 2020 г. След срещата Диего Симеоне не стисна ръката на Юрген Клоп и директно се отправи към съблекалнята. Германецът оправда постъпката на своя колега в тв интервю и дори се скара на репортера, че опитал да направи сензация, задавайки му въпрос за случката. Според журналиста Клоп се ядосал, че не е бил уважен - нещо, което той отрече.

"Порто" пък измъкна 1:0 от "Милан". "Ливърпул" е убедителен лидер с 9 т., следван от "Атлетико" и "Порто" - по 4, а след три мача срещу "Милан" още стои нула.

В група С е изненада разгромната победа на "Аякс" над "Борусия" (Дортмунд) - 4:0. Както и лесният начин, по който "Спортинг" (Лисабон) взе трите точки срещу "Бешикташ" с Истанбул - 4:1.

Холандският шампион е без грешка дотук - 9 т., "Борусия" го следва с 6 т., "Спортинг" е с 3, а "Бешикташ" - 0.

В гр. D дойде време отрезвяване и победи за грандовете. "Реал" (Мадрид) разби "Шахтьор" на украинска земя, като три от головете паднаха само за 13 мин. до средата на втората част.

"Интер" (Милано) пък не само се зарадва на поредния провал на "Милан", а и най-сетне взе победа - 3:1 срещу хита на турнира "Шериф" (Тираспол) у дома. Един Джеко зарадва домакините в 34-ата, а в 52-ата нашумелият национал на Люксембург Себастиен Тил изравни. Реакцията на "Интер" не закъсня - Артуро Видал и Стефан де Фрай се разписаха в 58-ата и 67-ата.

Така битката тук продължава да е вълнуваща - "Шериф" остава начело с 6 т., следван вече плътно от "Реал" - 6 т., "Интер" опитва да не изостава много - 4, а "Шахтьор" е с 1 т.

Програмата за тази вечер

Група Е

"Барселона" - "Динамо" (Киев) от 19:45 ч.

"Бенфика" - "Байерн" (Мюнхен) от 22:00 ч.

Група F

"Йънг Бойс" - "Виляреал", 22:00

"Манчестър Юнайтед" - "Аталанта", 22:00

Група G

"Залцбург" - "Волфсбург", 19:45

"Лил" - "Севиля", 22:00

Група Н

"Челси" - "Малмьо", 22:00

"Зенит" - "Ювентус", 22:00