Директорът на германската Бундесбанк подаде оставка. Йенс Вайдман е поискал от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер да го освободи от поста му на 31 декември 2021 година. Той е на този пост от май 2011 г. Като причина за оставката е посочил лични причини.

Вайдман е написал и на всички свои сътрудници в банката:

„Убеден съм, че 10 години на такъв пост са достатъчни и е време да се отвори нова глава – както за банката, така  и за мене лично!“

Вайдман благодари н авсички служители на банката за работата им и се сбогува с тях с думите, че работата в бундесбанк е била „близка на сърцето му“.

В писмото си Вайдман благодари и на колегите си в Европейката Централна Банка за „откритата и конструктивна атмосфера дори и в най-трудните дискусии през отминалите години“. Въпреки натоварванията от пандемията, на всички в ЕЦБ им се удаде да проведат важните стратегически дискусии и да затвърдят европейската финансова политика като важен стълб на ЕС.

Вайдман оглави Бундесбанк едва 43-годишен – като най-младия директор на германската национална банка в цялата й история. Преди това той бе съветник по икономическите въпроси на Ангела Меркел.