"Реал" (Мадрид) победи "Барселона" с 2:1 в поредното издание на "Ел класико" от първенството на Испания. Давид Алаба отбеляза в 32-ата минута, а в добавеното време Лукас Васкес удвои. Малко след това Серхио Агуеро намали.

Това е четвърта поредна победа на "Реал" (Мадрид) срещу "Барселона" - най-дългата серия от 1965 г. насам.

На "Камп Ноу" имаше 86 422 зрители - най-високата посещаемост в европейския, а и в световния клубен футбол от много време насам - отпреди пандемията със сигурност. 

Винисиус бе футболистът, който още от първите минути започна да създава проблеми за защитата на Барса по лявото крило. В 21-ата гостите претендираха за дузпа при негова акция, но видеоповторенията показаха, че такава нямаше.

В 25-ата каталунците пропуснаха най-доброто си положение през първата част. Сержиньо Дест получи топката на чиста позиция след рейд на Мемфис Депай, но не уцели вратата. 

В тези минути "Барселона" започна да установява превес, поне откъм владеене на топката. И точно тогава получи гол. В 32-ата "белите" направиха контра, разиграха перфектно и защитникът Давид Алаба, който пробяга почти целия терен и от него започна атаката, порази мрежата с прекрасен удар - 1:0.

"Блаугранас" се настаниха в полето на съперника си и до края направиха два пропуска - чрез Жерар Пике и Ансу Фати.

През втората част двубоят вървеше по вкуса на тима на Карло Анчелоти, който майсторски парираше опитите на Барса да изравни и контраатакуваше опасно. За няколко минути след около час игра с решаване на спора се разминаха Винисиус и Карим Бензема. А като изключим началните минути, "Барселона" почти не стигна до нищо опасно до 7-минутното добавено време.

Домакините най-сетне стигнаха до възможност, имаше вратарска намеса от страна на Тибо Куртоа и кинжална контра, при която Лукас Васкес направи успешна добавка - 2:0.

Влизането от скамейката на новото попълнение Серхио Агуеро пък му осигури първия гол с екипа на "Барселона", но това бе със значението само на почетно попадение - 1:2. Малко след това прозвуча последния сигнал на съдията.

"Реал" е втори с 20 т., на три по-малко от "Реал Сосиедад", но и с мач по-малко. "Барселона" е едва на девето място с 15 т.