Сигурно и около вас много телефони звънят с тази песен, нали?

Смазващият хит на AC/DC - Thunderstruck, мина котата от 1 милиард гледания в YouTube. Абсолютно заслужено постижение, като се има предвид, че това е един от химните на рок музиката изобщо.

Клипът на парчето е режисиран от Дейвид Малет и е качен в платформата през ноември 2012 г. Видеото е заснето в лондонската академия Brixton на 17 август 1990 г., припомня zrockradio.bg.

Всички фенове от публиката са получили фланелки с думите “AC/DC – I was Thunderstruck” (AC/DC – Аз бях ударен от гръм) и са ги носили през целия период на заснемане на клипа.

Разбира се, тази безсмъртна песен е с Малкълм Йънг и Клиф Уилямс на видеото, а барабанист е Крис Слейд.

Thunderstruck е водещият сингъл от албума The Razors Edge (1990). Песента достига до номер 5 в американската класация Billboard Mainstream Rock, припомня рокрадиото.

През 2003 г. лидерът на групата Ангъс Йънг разказа как се е появило парчето на бял свят:

“Всичко започна от един малък трик, който правех с китарата си. Реших да го изсвиря на Мал (покойния му брат Малкълм Йънг) и той каза: О, ама аз имам една добра ритъм идея, която ще седи идеално за фон на това

И от тази основа успяхме да изградим цялата песен. Отне ни няколко месеца, все пак. По отношение на заглавието и текста – просто трябваше да измислим добро име. Спряхме се на това нещо със светкавицата, звучеше страхотно. Все пак, нали AC/DC означава "напрежение". Това е идеята.“

Сега Thunderstruck влиза в един изключително елитен клуб на парчета, които са успели да покорят котата от един милиард гледания. Такива са още: Nothing Else Matters (Metallica), Sweet Child O’ Mine; November Rain (Guns N’ Roses), Numb (Linkin Park), Bohemian Rhapsody (Queen), It’s My Life (Bon Jovi). Е, разбира се, докато Гошо от Почивка не е издал нещо ново...

Както и Клуб Z писа, последният албум на австралийците излезе на пазара през ноември 2020 г. Той носи името Power Up, а към момента в групата са старият басист Клиф Уилямс (вероятно само за студиото - не и за турнета), барабанистът Фил Ръд и племеникът на покойния Малкълм и съотвентно и на Ангъс - Стиви Йънг.

Power Up направи отличен дебют и се класира на първата позиция в класациите на 18 различни държави. Това е най-продаваният музикален албум за 2020 г. в САЩ, Австралия и Великобритания.

Заслужава си - само чуйте тази прекрасна нова песен на динозаврите AC/DC: