ЦСКА-София за втори път този сезон победи ЦСКА 1948 - 1:0 в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра без публика на стадион "Българска армия" - заради наказание на "червените" да домакинстват на празен стадион.

Юрген Матей отбеляза един от головете на годината - той отправи страхотен удар от около 35 метра в 30-ата минута и направи безпомощен бившия национал Даниел Наумов. Това се оказа достатъчно за победата на ЦСКА-София.

Тимът на Стойчо Младенов бе по-активен и създаде повече голови възможности от своя съперник, който отново показа неефективност в атака.

ЦСКА-София опита с удари и центрирания в началото. Густаво Бусато пък трябваше да се намеси при изстрел с глава на Димитър Пиргов.

По-добрата игра на домакините се увенча с шедьовъра на защитника Матей.

След това ЦСКА-София бе близо до второ попадение. Георги Йомов първо се забави с решение и бе блокиран, а след това удари греда.

В първите минути след почивката гостите показаха по-голяма амбиция да стигнат до гол. Галин Иванов и Марио Топузов отправиха удари - без успех.

Нататък по-добрите възможности отново бяха пред Наумов, който остави своя тим в двубоя. Пропуски направиха Калоян Кръстев и най-вече Йоан Баи, който на два пъти като по чудо се размина с попадение.

Така преди паузата за националните отбори ЦСКА-София е на 7 точки от "Лудогорец", но има и мач по-малко. Снощи "орлите" измъкнаха 1:0 от "Локомотив" (Пловдив) у дома - с автогол в края.

ЦСКА 1948 е в зоната на изпадащите - само на точка от последния "Царско село".