"Проблем ще е, ако водим действително на изборите, както дават дори червените социологически агенции -  тогава ще сложа един съвсем различен кандидат за премиер, съвсем отдалечен от ГЕРБ. 100 на 100 независим от ГЕРБ. И ще му възложим да говори с останалите партии. Знам кой е, но естествено няма да му кажа името."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ. 

Той описа президента Румен Радев и кандидат за втори мандат като "воайор, който няма топки". Обвиненията във воайорство бяха по повод новата серия от снимки в спалнята на Борисов.

"Това е един гнусен компромат и най-циничното е, че слагат шкафче, което е подредено, когато ме няма, а след това са платили на някого да ме снима как спя. В тази игра аз не влизам. Монтаж са снимките."

Попитан защо не каже коя е Мата Хари, Борисов заяви:

"Няма да доставя удоволствие на воайора Радев, който с дрон летеше над спалнята ми."

Борисов обясни и как щял да проведе ваксинационна кампания, ако е бил на власт през лятото. До септември според него при управление на ГЕРБ щяло да има 70 на сто ваксинирани, като това можело да стане с убеждаване и дори с плащане. 

"Щяхме да кажем от 15 септември учителите да са ваксинирани. Досега щяхме да имаме колективен имунитет. Не е популярно, Радев няма – да цитирам Асен Василев – топки", каза Борисов.

Относно възможността т.нар. партии на промяната да сформират кабинет, Борисов намекна, че си търсят министри срещу заплащане:

"Много се притесних, уважаваният министър Кирил Петков номинира един човек за министър на транспорта, а той дарил 310 000 лв. за кампанията му  – ако цената на един министър е 300 000 лв., не знам как ще се излъчат министри."

Попитан за ин хаус процедурите при възлагане на пътни ремонти, Борисов отсече, че това е законова процедура и ако някой е нарушавал нещо, да си понесе отговорността. Даде пример, че преди седмица служебното правителство е раздало 50 милиона лева на червени общини.

И малкото българи, които ще отидат да гласуват, ще се откажат след скандалите с машините, заяви Борисов. Според него Радев вече трябваше да е взел оставката на вътрешния министър Бойко Рашков, отговорен за изборите, и да сложи "някой честен човек, който да вземе машините и да сложат полиция да ги охранява".

Какво каза още Борисов:

"Четирима души в семеен кръг, назначени от ЦИК, отговарят за машините. Да си дадаеш най-важното събитие в държавата на една частна компания, която прави, каквото си иска, и на четирима души, един от които сред най-близките на Бойко Рашков.

Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че не виждам как ще се оправим. Предупредих ви още преди една година какво ще се случи.

ЕБВР намали прогнозата на България за растежа. Това не е ли шамар за Кирил и Асен?

Вие видяхте ли Радев да се ваксинира? Видяхте ли му сертификата?

Преди 3 седмици поканих синдикати и работодатели, дадохме им модел, в който се връщаме на старите цени, чакаме правителството да каже и да разгледа модела. Моделът ни е десет години 70-80 лева цена на тока. Моделът на Радев е 380 лв. цена на тока. Цените от АЕЦ и от въглищните централи са едни и същи."

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ