Не, ГЕРБ не са ни естествен партньор. Естественият партньор на ГЕРБ е ДПС. 

Корупцията е още разделителна черта между нас и ГЕРБ, заяви един от лидерите на „Продължи промяната" Асен Василев в ефира на „Твоят ден“.

Така на практика той отговори на Бойко Борисов, който сутринта по Нова ТВ заяви, че „Асен и Кирил" и Демократична България са естествените партньори на ГЕРБ при определянето на кабинет.

"Продължаваме промяната" се бори за първото място на парламентарните избори, независимо какво казва социологията, каза още Асен Василев от ПП. Партията е отворена за разговори с почти всички политически формации, но корупцията е разделителната линия между  "Продължаваме промяната" и ГЕРБ.

"Всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС. Не признават грешките си нито за инхаус поръчките за "Хемус", нито за тройната цена, на която се строят язовирите, нито за административната сграда в София Тех Парк. Няма пари обаче за детска болница", коментира Василев.

И добави, че отворени за разговори от ПП биха могли да са с "Да България" и ИБГНИ.

"ДБ също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционираме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят имат по-различна визия, от тези които подкрепят "Демократична България", каза още той.

Кирил Петков ще бъде кандидатурата на "Продължаваме промяната" за премиерския пост, заяви Василев и добави, че вижда себе си като най-полезен във финансовото ведомство.