„Продължаваме промяната“ е успяла да "открадне" една солидна част от симпатизантите на почти всички партии. Най-много „жива плът“ новопоявилата се партия е откъснала от „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

По отношение на президентския вот пък симпатизантите на ДБ са били буквално раздвоени – гласували са поравно както за сегашния президент Румен Радев, така и за подкрепения от дясната коалиция Лозан Панов. За Радев - дори с процент отгоре.

Ето какво показват данните на „Алфа рисърч“ за това как са „мигрирали“ избирателите от юли сега. 

"Продължаваме промяната" е „откраднала“ цели 33% от „Има такъв народ“ и 29% от избирателите на ДБ. От БСП е взела 11%, а от ГЕРБ – 4%. Както и 2 на сто от гласоподавателите на ДПС.

Иначе 90 на сто от гласувалите за ГЕРБ на вота през лятото отново са дали вота си за нея. За БСП процентът е 83, за ИТН – 50.

92% от гласувалите за Движението за права и свободи дали вота си отново за него. За ДБ са гласували 60% от гласувалите през юли.

Ето и какво показват данните на „Галъп интернешънъл“ за това чии симпатизанти кого са подкрепили за президент.

От избирателите на ГЕРБ 82 на сто са гласували за подкрепения от коалицията кандидат – Анастас Герджиков, но и 10 на сто са дали гласа си за Румен Радев. По 1 на сто са отишли за Лозан Панов, Мустафа Карадайъ и Костадин Костадинов.

Дисциплинирани са били избирателите на БСП. 92 на сто са гласували за сегашния президент, по 1% за Герджиков и Панов.

79 от симпатизантите на ПП са подкрепили Радев, каквато бе заявката и на формацията от самото начало. 9 на сто са подкрепили Герджиков, 4% - Лозан Панов, 2 на сто – Костадин Костадинов.

Интересни са резултатите при ДБ. Подкрепата за Радев и Панов е поравно, дори с превес за Радев. 37 на сто са подкрепили сегашния държавен глава, а 36% - подкрепения от коалицията Лозан Панов. За Герджиков са гласували 14%.

При ДПС няма изненада. 88% са подкрепили лидера на партията Мустафа Карадайъ, 6 на сто са дали глас за Радев, а 3% за Герджиков.