Едва два дни след изборите и започнаха спекулациите за бъдещите министри в кабинет с мандата на "Продължаваме промяната".

Първата заявка дойде от Република Северна Македония. Главният преговарящ с България си хареса Даниел Лорер за външен министър. Аргументите - имал опит, бил близък на Кирил Петков, бил евреин и се говорело, че има опит във воденето на преговори и ще е идеален за намирането на решение в спора между София и Скопие. 

"Кирил Петков казва, че е за подобряване на положението на българите в Македония и казва, че промяна в Конституцията на РСМ не е единствено решение", рече Бучковски в телевизионно интервю.

Същевременно туристическият бранш у нас очаква министър на туризма да стане Любомир Попйорданов. Той беше шести в листата на партията в 24 МИР София. Преди изборите е представян при срещи с туристическия бранш като кандидатурата на ПП за министър на туризма.

Любомир Попйорданов е предприемач, професионалист и едно от най-известните имена в туризма. Роден е през 1959 г., юрист по образование, женен с 3 деца. Има две туроператорски компании – „Одисея – ин“ (основана 1990 г.) и „Зиг заг холидейз“ (1999 г.). Дълги години беше председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.