С 8,5 милиона лв. се увеличават средствата за градския транспорт в София, обяви зам.-кметът Дончо Барбалов в ефира на БНТ днес. 

Той увери, че няма предложение да се вдигне цената на билета, въпреки загубите заради пандемията и сериозно намаления пътникопоток, а и увеличения разход за електричество в релсовия транспорт - надземен и подземен. Според него разширяването на Синя и Зелена зона облекчава и паркирането в столицата, и води до повече пари за градския транспорт.

С общо 19,9 млн. лв. се увеличават парите за критични области - 3,9 милиона за поддръжка на уличната мрежа в града за основни и текущи ремонти. 3,2 милиона за улично осветление. 2,5 милиона за отчуждаване на имоти, 1,5 млн. лв. за общинските болници - за ремонти, апаратура, заплащане на лекарства.

"Има осигурени средства за зимното почистване.

При COVID-19 има спад на хоспитализацията, но интензивните случаи остават високи. Има увеличение на ваксинацията", твърди Барбалов. "Като родител съм "за" връщането на учениците в клас"

Междувременно бе съобщено, че от днес се променят маршрутите на две от трамвайните линии в София. Трамваи номер 6 и 7 временно ще бъдат спрени от движение.

Промяната се налага заради ремонт по трамвайното трасе по улица "Алабин" и по бул. "Христо Ботев", съобщават от общината.

От столичното кметство разкриват временен транспорт.

Ремонтът ще продължи до края на годината.