След като вчера подкрепеният от ГЕРБ Анастас Герджиков заяви, че принципно подкрепя Кирил Петков за премиер, днес той изказа резерви към първите приоритети, заявени от "Продължаваме промяната"

От партията, която е първа сила след изборите в неделя, заявиха, че първо трябва да се реформира съдебната система, да се смени главният прокурор Иван Гешев, както и да има промени в КПКОНПИ.

Със смяната на главния прокурор Иван Гешев няма да има съдебна реформа или върховенство на закона, а работата на антикорупционната комисия е прилична, каза обаче Герджиков пред Нова тв.

"Деня, в който бъде сменен Гешев, ще имаме ли съдебна реформа или върховенство на закона? Няма да има. Проблемът никога не е в хората.

Ако разчитаме, че ще дойдат добри хора, ще сбъркаме много. Както и да сменяме хората, правилата ще са същите. Смяна може да има, само ако не е единствено персонална", каза Герджиков.

И допълни, че е нужна работа за реформиране на правосъдната система.

Според Герджиков работата на ръководената от Сотир Цацаров антикорупционна комисия е прилична, макар че можело да се желае и повече. Той аргументира думите си с разследванията срещу олигарси и конфискуването на тяхно имущество и средства.