"Задкулисието създаде два нови проекта - Възраждане и “Продължаваме промяната", и те иззеха основния антимафиотски фронт и съдебната реформа."

Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов, който събра едва 3,68 на сто от гласовете на първия тур, в интервю за БТВ.

“Демократична България" изпусна момента за съдебната реформа. Няма нищо лошо да подкрепиш Радев, и да не подкрепиш един автентичен борец за съдебна реформа, и да се коалираш с БСП - въпросът е да бъдеш честен с избирателите”, допълни Лозан Панов. 

Панов заяви, че не усетил подкрепата на ДБ, защото нито един лидер не застанал дори да обясни номера на бюлетината му. Той допълни, че ДБ не е имала намерение да издигне свой кандидат. Подкрепата била на една малка група ентусиасти от ядрото на ДБ, на които той благодари. 

Той допълни, че неговата кампания била различна, говорил неща, които изглеждат нелицеприятно за избирателите, и съответно платил цената. И даде пример: "Заложих на това хората да се ваксинират за разлика от моя опонент Костадинов."

"Когато получиш предложение да влезеш в надпреварата един ден преди старта, значи си пропуснал възможности да наложиш този кандидат. Трудно се постига разпознаваемост, особено когато кандидатът не говори с политически начин на изказ”, каза Лозан Панов. 

Той каза, че сам е определял медийните си изяви.