Битката за титлата в Първа лига се затегна още повече преди прекия сблъсък между "Лудогорец" и ЦСКА-София на 29 ноември (понеделник) в Разград. "Орлите" имат четири точки аванс, но "червените" са с двубой по-малко.

Намиращият се видимо в доста слаба форма "Лудогорец" падна с 0:2 като гост на ЦСКА 1948 на стадиона в Бистрица, където "червените" днес домакинстваха за първи път. Така ЦСКА-София, който вчера измъкна 2:1 от "Арда" с мъка, се възползва и намали изоставането си.

Срещата в Бистрица започна лошо за лудогорци. В 8-ата минута Оливие Вердон игра с ръка, спирайки атака на ЦСКА 1948. Първоначално съдията му вдигна жълт картон, но след разглеждане на ВАР той стана червен.

"Лудогорец" контролираше двубоя поне на пръв поглед, но това постепенно започна да се променя, за което помогна и липсата на Кирил Десподов, оставен извън титулярния състав.

ЦСКА 1948 поведе в 48-ата, когато Ивайло Чочев се разписа при разбъркване след ъглов удар. В 81-ата Георги Русев удвои, а шампионът изобщо не успя да се противопостави.

В четвъртък "Лудогорец" гостува на "Цървена звезда" и ако не спечели, губи шансове да продължи в Европа. Следва битката с ЦСКА-София, който пък ще играе в Норвегия. ЦСКА 1948 прекъсна серия без победа и диша по-спокойно, отдалечавайки се от дъното.

А ЦСКА-София също е далеч от най-добрите си дни. "Червените" извадиха късмет снощи - те губеха с 0:1 от "Арда" през първото полувреме, но пасивът им можеше да е по-сериозен, съперникът изтърва чисти положения. Милен Желев откри във 2-ата минута.

В 54-ата Жорди Кайседо изравни, а 79-ата Брадли Мазику се възползва от хубава комбинация и донесе обрат за претендента.