"Искаме да поздравим първо президента Румен Радев. Както и всички гласоподаватели. Както и всички българи. Да кажем, че днес промяната наистина ще продължи заедно. Ние сме готови да работим с този президент".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков, който заедно с колегата си Асен Василев записа обръщение по повод изборната победа на балотажа за действащия президент.

Двамата бяха министри в първия служебен кабинет за годината, назначен от Радев, а ПП обяви подкрепа за него още на първия тур.

"Ние знем как той работи и поставя България над всичко. Запретваме ръкави, защото ни чака много работа, но заедно ще успеем", допълни Петков.

Василев пък поздрави всички поддръжници на "Продължваме промяната" за това, че са излезли да гласуват днес и че над 90% от тях са подкрепили Радев, "който ние с Кирил също подкрепяме".

От вторник от ПП дават заявка, че започват да работят детайлно за "ясен, точн, конкретен план", т.е. за преговори с потенциалните си партньори в парламента, така че България да стане по-добро място за живеене.