Зинедин Зидан за втори път тази есен е отказал на "Манчестър Юнайтед" да поеме отбора, информира Би Би Си. Французинът бил сред фаворитите на ръководството на клуба за наследник на уволнения в неделя Оле Гунар Солскяр, но отново е заявил, че няма интерес.

Зизу е атрактивна възможност, тъй като е без работа от пролетта, когато напусна "Реал" (Мадрид). Освен това той е работил успешно с Кристиано Роналдо и Рафаел Варан. Световният шампион с "петлите" обаче чакал да оглави селекцията на страната си или клуб като "Пари Сен Жермен".

Твърди се, че имал лични причини - не знаел добре английски, освен това съпругата му не искала да се мести в Манчестър.

Отново според Би Би Си, от снощи се появил неочакван, предвид обстоятелствата, кандидат - наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино. Британската обществена медия твърди, че аржентинецът бил готов да изслуша шефовете на "Юнайтед" и да си тръгне от Париж, стига английският гранд да се споразумее с лидера на френския шампионат. 

Последното трудно щяло да се осъществи - парижани не искали да се разделят с Почетино, не и посред сезона, в който преследват жадуваната титла на Шампионската лига и връщане на трона в Лига 1. Според информации и от двете страни на Ламанша специалистът не бил щастлив на "Парк де пренс", тъй като трудно успявал да се справя със звездната съблекалня на клуба. Имал дори още по-основателна причина да иска да се върне на Острова - семейството му живее в Лондон.

Почетино отдавна е в полезрението на "Манчестър Юнайтед", още от времето на Жозе Моуриньо. Твърди се, че е любимец на сър Алекс Фъргюсън, който и сега настоявал за привличането на бившия предводител на "Тотнъм".

Ако "червените дяволи" решат да стартират преговори и откупят Почетино, грандът може да прибегне до Зидан и така всички ще бъдат доволни, заключава Би Би Си.

Изпадналият в немилост "Юнайтед" продължава да ухажва все треньори, които са ангажирани - като Брендън Роджърс ("Лестър") и Ерик тен Хааг ("Аякс"). Вчера нидерландецът заяви в родината си, че никой не се е свързвал с него и определи като "глупави" въпросите, с които се спекулира за бъдещето му, при условие, че на този етап целият шум бил само по медиите.

Роджърс, който също като Почетино явно е приклякъл внимание в "Театъра на мечтите", се разграничава при всяка своя медийна изява, когато му се зададе въпрос.

Вчера "Манчестър Юнайтед" заяви, че Майкъл Карък ще тренира отбора докато бъде назначен временен треньор - до лятото на 2022 г. Ясно е, че той ще води тима утре срещу "Виляреал" в Шампионската лига и в неделя срещу "Челси" във Висшата лига. Добри резултати и преобразяване на отбора могат да го направят временен мениджър, в противен случай ще трябва да се търси решение.

В тази графа се споменават Ралф Рангник, който е спортен директор на "Локомотив" (Москва), и клубната легенда Стив Брус - наскоро уволнен от "Нюкасъл".

Ако обаче "Юнайтед" успее да отмъкне един измежду Почетино, Роджърс или Тен Хааг, ангажиментът ще е постоянен, пишат медиите на Албиона.