Юношите на столичния "Септември" загубиха с 2:4 от връстниците си от шотландския "Рейнджърс" в първи двубой от Младежката шампионска лига. Мачът се игра на стадион "Славия", предстои реванш на Острова.

Надпреварата на УЕФА е с различен формат от Шампионската лига. "Септември" се класира като носител на Купата на БФС с победа над ЦСКА-София на финала по-рано тази година.

Българският представител в турнира се представи прилично срещу "Рейнджърс", футболната академия на който е сред най-добрите във Великобритания.

Антъни Уестън откри в 21-ата минута. "Септември" показа характер. В 25-ата тимът на треньора Иван Гешев направи блестяща контра и Симеон Александров изравни.

Пет минути по-късно домакините стигнаха до пълен обрат, след като Мартин Стойчев засече топката с глава при центриране от свободен удар - 2:1.

За жалост в края на полувремето "Рейнджърс" изравни - точен бе Коул Макинън. Играта за първите 45 минути бе равностойна.

След почивката по-високата класа на съперника натежа. В 51-ата Уистън удвои актива си, а след още 20 минути оформи хеттрик. 

"Септември" пое инициативата, след като през първата част повече се бранеше, но "Рейнджърс" парира опитите за промяна на резултата.

В крайна сметка най-силният отбор в България на тази възраст (до 18 г.) се представи добре и придоби опит срещу по-силен отбор - и като индивидуалности, и като тим. "Септември" отстрани един противник преди "Рейнджърс" - албанският "Академия футболит". Български състав досега не бе елиминирал опонент при този формат.

Юношите на "Лудогорец" имат участия, след като мъжкият отбор влизаше в групите. Тези тимове спорят в другата част на схемата.