Ако има някакво основание "Демократична България" да претендира за министерскски пост, то това би бил поста на правосъден министър. Това каза пред БНТ икономистът Георги Ганев, който е депутат от коалицията.

Но допълни, че единственото, което е чувал към момента е "Демократична България" да не иска министерски постове. Според Ганев аргументите за това са два. Първият е слабият резултат от изборите за формацията.

"Нашето настояване е голяма част от властта да се върне в парламента. Лидерите да бъдат в парламента. Малко да се вземе ударението от изпълнителната власт".

Това каза Ганев за втория аргумент.

Според него в преговорния екип за сектора на икономиката "по всички теми, които бяха повдигнати, беше постигнато много сериозно ниво на съгласие.

"Всички екипи подхождат много конструктивно. Всички са решили да излязат с това, по което ще постигнат консенсус. Не може да не се направят компромиси. Заповедта на суверена е да правим компромиси", каза Ганев.

Според него дългът от 3,8 млрд. лв., който вече е взет от служебното правителство, е бил необходим, защото се очертава да не получим пари по Плана за възстановяване и развитие до края на годината.