През последната седмица ставаме свидетели на нещо невиждано у нас - коалиционно преговори пред камерите, пред очите и ушите на всички зрители. Дали този подход е бил добро решение - предстои да видим, но едно е ясно и сега. Т.нар. "Партии на промяната" изглежда искат да постигнат резултатите, но от предложенията и идеите им личи огромна наивност, която статуквото ще използва. 

В същото време на масата за преговорите е и партията, която очевидно играе игри за напреднали - БСП. Тя обаче олекна интелектуално през последните години и днес е принудена да вади старите си "тарани" - Румен Овчаров, Емилия Масларова, Румен Гечев. 

Какво ще излезе? За това си говорим в новия епизод на подкаста на медиите Клуб Z - Z-Каст. 

Наш гост е финансовият журналист Стефан Антонов, който коментира и състоянието на икономиката, която стагнира, инфлацията, която не спира да расте и плановете на евентуалното ново правителство да се справи с проблемите. 

Говорим си и за дълговото бреме на служебния кабинет, който получава атака по тази тема от човекът, който заложи заемите в собствения си бюджет - Бойко Борисов. 

В епизода ще чуете и прогнозата за бъдещият бюджет - растящ дефицит и нов 10-милиарден дълг, който трябва да погасява стари вземания и набъбналия дефицит. 

За десерт - наистина ли Българската банка за развитие започна да работи адекватно или опитва да скрие "безвремието" през странни игри с датите и числата?

Всичко това - само в новия, 58-ми епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.