Първият сняг за тази година вече е тук, а с него дойдоха и първите проблеми. Част от фирмите, които отговарят за почистването на София, ще бъдат санкционирани, защото не са започнали работа навреме тази сутрин. Това съобщи преди малко столичната кметица Йорданка Фандъкова. 

Тя потвърди, че към този момент 178 машини обработват улици и булеварди, като приоритетно се чистят трасетата на градския транспорт. 

Проблеми обаче има и там - един автобус е закъсал на бул. "Симеоновско шосе". Кметицата заяви, че са изпратени екипи, които да го изтеглят. Освен това има и забавяне на движението на трамваите по "Граф Игнатиев."

"Навсякъде другаде обаче, градският транспорт се движи по обичайните си маршрути. Моля всички да се движат с автомобили, оборудвани за зимни условия", подчерта Фандъкова. 

Що се отнася до санкциите - имената на компаниите не бяха споменати, но стана ясно, че става дума за тези, които отговарят за почистването на районите "Триадица" и "Витоша". Те имали всички нужни препрати и соли, за да започнат работа, но имали проблеми с организацията. 

"Тази година снегът не ни изненада", завърши Йорданка Фандъкова.