Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София на ул. "Дякон Игнатий". Жената е на 38 години. Тя е вървяла с мъжа си, когато е стъпила върху шахтата, металните врати се разместват и тя пропада на височина от около 3 метра.

Мъжът ѝ разказа пред bTV, че тя и плодът са добре. Има охлузвания на бедрото, няма да бъде хоспитализирана. 

Шахтата се намира до заведение. Собственикът му обясни, че тя е за достъп за мазе, което е под заведението и което те никога не са използвали.

Експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на район „Средец“ и на Столична община направиха проверка на място. Така нареченият „английски двор“ е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата. Сградата е частна, а  задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние.

Собствениците ще бъдат санкционирани затова, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата.

Това за съжаление не е първият инцидент с пострадали минувачи в София. През февруари т.г. 16-годишно момче почина след токов удар на улица в София. Инцидентът стана на бул. „Иван Гешов“ на светофар. Момчето е чакало на пешеходната пътека, когато е разтърсено от силен токов удар. Оказва се, че по шахтата под него тече ток заради неправилно извършено захранване към частен обект в близост.

През 2005 г., пак от токов удар, мъж загина на площад "Славейков". 34-годишният Веселин Маринов и приятелката му решили да се разхладят в един от известните фонтани в София. Още със стъпването си в шадравана мъжът паднал безжизнен. Приятелката му пък усетила силни бодежи в краката и веднага изскочила. Оказва се, че във фонтана тече ток. Оттогава той е затворен.