Председателят на Народното събрание Цецка Цачева (ГЕРБ) призова от ефира на Би Ти Ви депутата от БСП Мая Манолова да се откаже от депутатския си имунитет. "До Коледа ще я зарадвам", закани се Цачева, като имаше предвид, че си е дала такъв срок, за да съди Манолова за обвиненията, които е казала от парламентарната трибуна по неин адрес.
"Госпожа Манолова минава всякакви граници, прекрачва всякакви бариери. Тя не е на митинг със свои симпатизанти", заяви Цачева. Според нея битката между двете в съда ще е лека, с предрешен край. "Не искам извинение от нея", подчерта Цачева.
Конфликтът между Цачева и Манолова се разрази в сряда в Народното събрание, по време на обсъждането на ратификацията на споразумение между министерство на икономиката и Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия. Манолова посочи, че то вече е публикувано в Държавен вестник от 13 декември, без да е ратифицирано от Народното събрание и упрекна Цачева, че тя също носи отговорност за това. Социалистката определи случващото се като "фалшификация".