„Ерих Хартман – АС №1“

Изтеглихме победителите в играта на списание „Клуб Z“. През ноември голямата награда бе осигурена от издателство „Прозорец“ - „Ерих Хартман – АС №1“ от Реймънд Толивър и Тревър Констабъл.

Тази книга е историята на Ерих Хартман – най-успешния пилот изтребител за всички времена. Създадена е след 12-годишно приятелство между американските автори и легендарния „Буби" (Момчето) Хартман.

Ненадминатите 352 въздушни победи на Ерих Хартман на Източния фронт може и да изглеждат невероятни, но още по-невероятна е историята му след края на войната.

Когато се предава на американците на 8 май 1945 г., Ерих Хартман е само на 23 години. Но той и другите пилоти от 52-ра изтребителна ескадра са върнати на руснаците. Десет години и половина прекарва Ерих Хартман в сталинските лагери. Десет и половина години в карцери, гладни стачки и непрекъсната битка с тайните служби на НКВД. Онова, което му дава сила през тези години, е неговата голяма любов – съпругата му.

Ето и кои са победителите:

Radislav Atanasov - „Ерих Хартман – АС №1“ от Реймънд Толивър и Тревър Констабъл, издателство „Прозорец“;

Dimityr Georgiev – един абонамент за списание „Клуб Z“ (бр. 10 и 11 за 2021 г.);

Ваня Петрова – един брой на списание „Клуб Z“ (бр. 11 за 2021 г.).

За да получат наградите си, късметлиите, които спечелиха, е достатъчно да изпратят съобщение във Facebook страницата на www.clubz.bg или на списание "Клуб Z" в рамките на 30 дни след обявяването им. Оставете ни телефон, за да се свържем с вас, или направо ни напишете адреса си, за да ви изпратим наградата.

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 02/4 055 055, или на e-mail: office@clubz.bg.

Честито на победителите! А на останалите – късмет другия път.

Следващата ни игра започва на днес.