„Манчестър Сити“ спечели Купата на лигата след успех с 3:1 над „Съндърланд“ на финала, игран на стадион „Уембли“ в Лондон. „Черните котки“ поведоха в резултата още в началото на мача и като цяло играха безгрешно, но класата на манчестърци си каза тежката дума.

Това е първи трофей за мениджъра на „Сити“ Мануел Пелегрини, откакто той пое клуба в началото на сезона, а и първи изобщо в неговата десетгодишна кариера като треньор в Европа. Преди това чилиецът е работил в Южна Америка и има сериозни успехи там, включително и две титли на Аржентина.

Ранният гол на „Съндърланд“, който се намира в зоната на изпадащите във Висшата лига, обърка „Манчестър Сити“ и не се виждаше как „небесносините“ ще обърнат мача. В 55-ата минута обаче брилянтно изпълнение на Яя Туре от над 30 метра върна „гражданите“ в срещата. „Сити“ използва момента и само след броени минути направи пълен обрат, този път точен бе Самир Насри. „Черните котки“ се хвърлиха да изравняват резултата, но в самия край на мача Хесус Навас сложи точка на спора – 3:1 и първи трофей за „Сити“ през сезона.

На теория „гражданите“ могат да спечелят поне требъл тази година, тъй като са в спора за титлата в Премиършип, продължават напред и за ФА Къп, а в Шампионската лига ще гостуват на „Ноу Камп“ в осминафинален мач реванш (0:2 в първата среща на „Етихад“) и имат, макар и минимални, шансове да отстранят „каталунците“ и да се класират за четвъртфиналите.