Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще се срещне днес с президента на Русия Владимир Путин в Сочи, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Нафтемборики", информира БТА. Това ще е първата среща между двамата от встъпването в длъжност на Мицотакис като премиер на Гърция. Двамата са имали среща през 2016 г. в Атина, когато Мицотакис е начело на гръцката опозиция, уточнява изданието.

Премиерът на Гърция и президентът на Русия ще обсъдят двустранните отношения с акцент върху сътрудничеството в сектора на енергетиката и туризма, културата и образованието. Те ще разменят мнения и по регионални и международни въпроси.

"Гърция е важен партньор за Русия на европейския континент", заявява в интервю за гръцкия в. "Нафтемборики" руският посланик в Атина Андрей Маслов. По думите му срещата между Мицотакис и Путин ще се проведе в "положителна и конструктивна атмосфера".

Пред гръцкото издание Маслов отбелязва, че от януари до септември тази година се регистрира впечатляващ ръст от 56 на сто в двустранната търговия, а руски бизнесмени реализират два мащабни проекта от стратегически характер в сектора на туризма на стойност 600 милиона евро.