"Лудогорец" направи 0:0 с датския "Мидтиланд" в последния мач от група F на Лига Европа, игран на стадиона в Разград. 

Другият двубой от четворката също завърши наравно - 1:1 между "Брага" и "Цървена звезда". Така сръбският шампион оглави класирането с 11 т., следван от "Брага" - 10, а "Мидтиланд" събра 9 и ще играе плейоф в Лигата на конференциите.

"Лудогорец" остана последен с 2 т. и голова разлика 3:8. И другата точка в турнира бе измъкната от "Мидтиланд" - в началото за 1:1.

Двубоят бе равностоен, двата отбора си деляха надмощие.  Датският тим гонеше победа, която щеше да му позволи за продължи в Лига Европа, така "орлите" поне се оказаха фактори за разпределението на местата.

Гостите започнаха с натиск и едва изтекли първите минути, създадоха няколко положения. Те затрудниха домакините с преса и динамика в действията. Постепенно "Лудогорец" изравни играта и също затрудни съперника си.

След почивката сценарият се обърна. "Мидтиланд" натисна в последните минути, а това бе периодът, в който "орлите" можеха да измъкнат дори трите точки на контри. Вратарят Пат имаше спасявания, но в добавеното време Кирил Десподов изведе Елвис Ману и той пропусна идеална възможност.

Десподов бе футболистът, който преди това бе замесен в най-интересните голови ситуации за "Лудогорец".