Макс Верстапен ще потегли от първа позиция в Гран При на ОАЕ утре - последното за сезона и решително за титлата състезание от Формула 1. Люис Хамилтън е втори, а изненадващо трети е Ландо Норис ("Макларън"). 

Четвърти се нареди Серхио Перес ("Ред Бул"), пети - Карлос Сайнц ("Ферари"), а Валтери Ботас едва шести преди последната му надпревара като пилот на "Мерцедес".

Верстапен и Хамилтън са с равни точки.

Почти всички специалисти и наблюдатели очакваха Хамилтън да е №1, предвид прогнозите, че "Яс Марина" в Абу Даби подхожда повече на "Мерцедес". "Ред Бул" и Верстапен обаче измъкнаха максимума в квалификацията, след като преди това отстъпваха в тренировките.

В началото на третата част от сесията нидерландецът даде време, по-добро с над половин секунда от това на Люис. Британецът подобри своето в заключителната част, но не достатъчно, за да изпревари големия си съперник.

Двата тима ще стартират утре с различни стратегии, а дали те ще се изпълнят много зависи от старта. Ако Верстапен тръгне чисто, поведе и натрупа аванс, на Хамилтън ще бъде много трудно да го достигне. Всичко обаче може да се обърка така, както вече се случваше този сезон.