Корнелия Нинова обмисля да се кандидатира отново за лидер на БСП. Това каза самата тя пред бТВ. Нинова подаде оставка след слабото представяне на партията на последните парламентарни избори.

"Обмислям и не изключвам варианта да се кандидатирам", каза Нинова, като отказа да оповести повече подробности.

Лидерът на БСП се избира чрез пряк избор от членовете на партията.

Нинова коментира критиките от евродепутата Сергей Станишев за участието на БСП в правителството.

Според нея за Станишев, каквото и да направи ръководството на БСП, все е лошо.

"При Станишев е защо си с шапка, защо си без шапка. Без БСП не можеше да се състави правителство на промяната", каза Нинова.

БСП подкрепя мораториум върху цените на тока, водата и парното, това е утвърдена европейска практика. Това заяви Нинова, която е и министърка на икономиката.

"Ние смятаме, че трябва да има мораториум, но не така, както го предложиха ГЕРБ. Няма как със задна дата", обясни Нинова.

И посочи, че подобни решения има в Испания, Румъния, Унгария...

"Поставям на първо място грижата за семействата и домакинствата. Тази временна комисия трябва да даде предложения за решения. След три месеца, след като мине мораториума", каза още Нинова.

Тя заяви, че няма да има промяна в цената на тока през зимата.

Нинова каза още че към момента е спряла всички конкурси за назначения на нови бордове в държавните предприятия. Ангажира се да дава всяка седмица прескоференции, за да отчита какво е свършила като министър.

Нинова заяви, че отсега се планира да има актуализация на бюджета, който предстои да бъде приет през януари. Актуализацията щяла да бъде през юли, за да се изпълнят някои социални политики на БСП, като например безплатните учебници за всички ученици от 1 до 12 клас.

Нинова изтъкна, че детските ясли и градини са безплатни от 1 януари и нито един пенсионер няма да е под прага на бедност.