КПКОНПИ е решила да внесе в различни съдилища искови молби за отнемане на имущество на обща стойност 2 070 559, 42 лв., съобщават оттам.

Интересни са исковете срещу Георги и Никола Асенови, които явно притежават съответно - 268 640 лв. и 245 066,35 лв. Претендират се идеални части от имот, както и едно моторно превозно средство. Сега цацаровата комисия ще опита да им ги отнеме. 

Двамата братя силоваци са обвинени, че пребиха зверски журналиста Слави Ангелов.

Нападението стана на 17 март 2018 г. Оттогава те и Бисер Митрев са "клиенти" на Специализираната прокуратура, тъй като са обвинени в "престъпен сговор". Същинското дело обаче още крета на първа инстанция.

Днес става ясно, че има иск и срещу Славчо Марков който е обвинен заедон с Васил Божков. КПКОНПИ ще опита да му отнеме 411 339, 77 лв

Ето и оригинала на съобщението:

КПКОНПИ ВНАСЯ В ОКРЪЖНИ СЪДИЛИЩА ИСКОВЕ ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО НА СТОЙНОСТ НАД 2 МЛН. ЛЕВА

На свое заседание КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби за отнемане на имущество в окръжни съдилища в страната на обща стойност 2 070 559, 42 лв., както следва:

В Софийски градски съд се внася иск срещу Славчо Марков на стойност 411 339, 77 лв. Претендира се и отнемане в полза на държавата на 4 недвижими имота и 1 моторно превозно средство. Марков е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков, създадена с користна цел и деяния, за които е предвидено над 3 г. лишаване от свобода.

Срещу Александър Тасев е предявен иск в Софийски градски съд на стойност 275 743, 44 лв. В него е включена и цената на 3 недвижими имота и 1 моторно превозно средство. Тасев е с обвинение от прокуратурата за разпространение на наркотични вещества.

Искова молба на стойност 268 640 лв. се внася в Софийски градски съд срещу Георги Асенов. Той е обвинен от прокуратурата за участие в престъпен сговор за нанасяне на телесни повреди на лица с цел имотна облага. За участие в същия престъпен сговор е повдигнато обвинение и на Никола Асенов. След получено уведомление от прокуратурата и проверка на КПКОНПИ, срещу него се внася иск на стойност 245 066, 35 лв. в СГС. Претендират се и идеални части от имот, както и едно моторно превозно средство.

Срещу Тодор Нечев се внася искова молба в Софийски градски съд на стойност 318 751, 71 лв. В цената е включена и стойността на 10 моторни превозни средства. Нечев е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления чрез съставяне и използване на документи с невярно съдържание.

В Окръжен съд – Велико Търново се внася иск срещу Радослав Христов на стойност 100 498, 54 лв. Той е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за рекет и извършване на незаконни финансови сделки.

В Окръжен съд – Пловдив се внася искова молба на стойност 450 519, 61 лв. срещу Николай Мечков. В нея е включена цената на 5 недвижими имота и 1 моторно превозно средство. Мечков е обвинен от прокуратурата като ръководител на организирана престъпна група за изнудване.