Избирателите търкат талончета, а Бойко Рашков е абсолютно необходим. Това каза пред БНТ Татяна Дончева, лидер на "Движение 21"

"Гласуването 3 пъти в кратък период от време за 3 различни формации - всичките нови и неизвестни показва, че в момента в българската нация надделява инстинктът с търкането на лотарийни билетчета, с надеждата, че ще ни излезе късметът", каза Дончева.

Според нея елиминирането на ГЕРБ означава обединение на много политически сили, които не са непременно в един политически спектър.

"Слави Трифонов беше дошъл вчера, днес вече си е отишъл. При други избори ИТН няма да влязат в Народното събрание, това е последният им парламент.

"Няма как при такова сложно коалиране всички да са доволни. Има знакови места, но има и много бели петна в ПП. Бойко Рашков е абсолютната необходимост", добави Дончева.

Според нея смисълът на реформата е, че ГЕРБ и Делян Пееевски са безчинствали достатъчно дълго и това не може да остане без възмездие

"За да не си помисли никой, че след това може да вземе властта и да я упражнява по този начин", обясни Дончева.

Тя коментира четворната коалиция, като я определи като изправена пред сериозни проблеми. И обясни, че при сложната коалиция  няма как всички да са доволни, но БСП и "Демократична България" участват в правителство, което им дава възможност за политическо влияние.

"Разпределянето на парите е в Асен Василев и Даниел Лорер, Корнелия Нинова и Христо Иванов са приели това. "Демократична България" имат възможност да развиват правосъдната реформа", коментира Дончева.

Тя заяви, че трябва да се подготви смяната на ВСС и да се смени главният прокурор.