Остри реакции заляха фейсбук по повод скандалните назначения на пенсионирани служители на Държавна сигурност в политическия кабинет на външната министърка Теодора Генчовска. 

 
Един от най-възмутените бе Велислав Минеков, бившият служебен министър на културата:
 
След него с пространен пост реагира и Огнян Минчев:
 
 
"Следите ли назначенията в МВнР и МО, позициите на министъра на отбраната, кадровите попълнения в силовите структури? В продължение на доста време преупреждавахме за неизбежността на тези развития, с което си спечелихме презрението и присмеха на либерално-прогресивните сили. Но сега нещо не ги чувам, не ги виждам да коментират случващото се под егидата на президента и неговия екип на промяната. Промяната си е промяна - цялата работа е в каква посока се прави. Умните правят промяна с предвиждане на 2-3 хода напред. По-семплите бунтари просто мразят статуквото - да го махнем, после ще му мислим. Измислихте го... "Свещен съюз" на дърти ченгета, на озлобени глупци и на "прогресивни" тарикати. Хайде сега - управлявайте! Никой няма да злорадства - кой би злорадствал срещу самия себе си. Жалко за усилията на няколко поколения, чийто живот бе за пореден път превъртян във вечната българска игра с нулев резултат. А промяна наистина трябваше да има - категорична промяна след трите мандата на ГЕРБ. Тази промяна можеше да стане по по-разумен начин. Можеше...", написа Огнян Минчев. След което добави:
Кадрите решават всичко. Имахме доброто желание да предоставим на новото правителство 100 дни за да покажа какво може. С назначенията си в МВнР, МО и в службите за сигурност, Румен Радев показа какво може новото правителство - и да може нещо, няма да му се разреши да го покаже. Разпоредител е самият Радев, кадрите също са негови. Времето за мълчание приключи неочаквано рано.
 
Преподавателят от Юридическия факултет на СУ Христо Христев написа:
 
Ето и още няколко реакции от мрежата: